Hoe kunt u een een tenaamstellingscode aanvragen?

Wilt u een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen omdat u deze kwijt bent? Lees dan het onderstaande goed door.

Aanvragen Tenaamstellingscode-aanvragen

Let op: Bij een papieren kentekenbewijs hoort geen tenaamstellingscode. Bent u een deel van het papieren kentekenbewijs kwijt. Klik dan hier om direct een nieuwe kentekenkaart aan te vragen waarbij u ook een tenaamstellingcode ontvangt.

Wat moet u doen om een nieuwe tenaamstellingscode aan te vragen?

1. Meldcode

Zorg dat u het chassisnummer (dit wordt ook wel de “meldcode genoemd”) van uw auto bij de hand heeft. Het nummer staat op de achterkant van het kentekenbewijs. Indien u het chassisnummer niet heeft zoekt Tenaamstellingscode-aanvragen.nl, de meldcode voor u op basis van uw gegevens.

2. Uw gegevens

Vul de gegevens voor een nieuwe tenaamstellingscode in via het veld ‘Aanvragen tenaamstellingscode’. Uw naam, emailadres en Kentekenbewijs zijn verplichte velden. U betaald eenmalige kosten van €39,95 via IDEAL.

3. Versturen

Het RDW stuurt u de code per post toe. De brief met de code wordt altijd naar het bij de gemeente geregistreerde adres van de geregistreerde eigenaar/houder van het voertuig gestuurd.

4. Ontvangst

Na ontvangst van de nieuwe tenaamstellingscode is de oude code niet meer geldig. Het kenteken blijft wel gelijk.

Het kentekenbewijs bestond tot 1 januari 2014 uit de onderstaande delen

Het Deel IA

het “voertuigbewijs” waarop de voertuiggegevens zijn vermeld

Het Deel IB

het (oude) “Tenaamstellingsbewijs” met de tenaamstellingsgegevens

Het Deel II

of te wel het bekende “Overschrijvingsbewijs”: het deel dat je nodig hebt bij het overschrijven van het kentekenbewijs en dat thuis bewaart moet worden.

Als u nog in het bezit bent van zo'n papieren kentekenbewijs, heeft u geen tenaamstellingscode nodig. Bent u een deel van uw papieren kentekenbewijs kwijt, dan moet u een nieuw kentekenbewijs aanvragen. Ga hiervoor naar 'Kentekenkaart' op Tenaamstellingscode-aanvragen.nl. In dit geval ontvangt u een nieuw kenteken in creditcardformaat.

Als u een nieuwe registratiekaart ontvangt, ontvangt u ook de nieuwe 9-cijferige registratiecode. De kaart en de code vervangen de papieren kentekenbewijzen delen IA IB en II

Zoals hierboven vermeld ontvangt u het 1e deel van de code bij de aankoop. Het 2e deel zit bij de registratiekaart die u wordt toegestuurd. Deze tenaamstellingscode gebruikt u vanaf dat moment bij verkopen, inruilen, opschorten, slopen of exporteren. Verlies het dus niet!!

Wanneer u voor de eerste keer een geheel nieuwe auto registreert, ontvangt u de kentekencode niet in twee delen, maar een dag nadat u het kentekenbewijs heeft ontvangen in zijn geheel.

car-bg