Hoe kunt u een creditcardformaat kentekenbewijs aanvragen?

Wilt u een nieuwe kentekenbewijs aanvragen omdat u deze kwijt bent? Lees dan het onderstaande goed door.

Aanvragen kentekenkaart

Let op: Bent u uw kentekenbewijs kwijt of nog in het bezit van een onvolledig papieren kentekenbewijs? Vraag dan hier een nieuw kentekenbewijs aan!

Hoe kunt u een creditcardformaat kentekenbewijs aanvragen?

1. Meldcode bij de hand

Zorg dat u de meldcode bij de hand heeft. De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het voertuigidentificatienummer (VIN). ook wel het chassisnummer. Het chassisnummer kunt u vinden in uw auto, de plek waar het chassisnummer zit gegraveerd kan per auto verschillen.

2. Aanvraag Kentekenkaart

Uw kentekenbewijs kunt u aanvragen op deze pagina. Vult uw gegevens in bij “aanvragen kentekenkaart”. U betaalt de eenmalige kosten van €79,95 via iDEAL.

3. Ontvangen kentekenbewijs

U ontvangt van het RDW een nieuw kentekenbewijs (kentekencard) daarbij zit automatisch ook een tenaamstellingscode. Het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode verstuurd het RDW altijd naar het bij de gemeente geregistreerde adres van de eigenaar van het voertuig.

4. Vernietig uw oude kaart

Zorg dat u, uw oude kentekenbewijs vernietigd bij de ontvangst van uw nieuwe kentekencard, Deze niet meer geldig. Had u voor het voertuig al een kentekencard? Gooi dan de ‘oude’ tenaamstellingscode weg. Deze is niet meer geldig.

Wat als ik mijn oude kentekenbewijs terug heb gevonden?

Heeft u een nieuw kentekenbewijs aangevraagd en uw oude kentekenbewijs teruggevonden? Het is helaas niet mogelijk om de aanvraag te stoppen en geld terug te krijgen.

Alleen tenaamstellingscode kwijt?

Als u alleen uw tenaamstellingscode kwijt bent, ga dan naar de homepagina en vul uw gegevens in bij “aanvragen Tenaamstellingscode-aanvragen” en ontvang binnen 2 werkdagen direct een nieuwe tenaamstellingcode in de brievenbus.

card-bg

Papieren kentekenbewijs inwisselen voor een kentekenbewijs op creditcardformaat?